Homestaging

Privat

Varför ska jag styla min bostad inför försäljning?

Väljer du att styla din bostad hjälper vi dig med vår mångåriga kunskap och expertis att framhäva din bostad på allra bästa sätt. Det hjälper i sin tur den kommande köparen att visulisera sin egen möblering utifrån den befintliga. En inredare kommer till ditt hem och ser det utifrån en köpares ögon. Det är lätt att bli hemmablind och vi hjälper dig att visa upp bostadens hela potential.

Spelar det någon roll vilken mäklare jag har valt?

För oss spelar det ingen roll vilken mäklare du använder dig av. Homestylinguppdraget är mellan dig och Fräscht som stylingföretag.

Kan jag nyttja rut- eller rotavdrag?

Nej, du kan inte nyttja rut- eller rotavdrag, däremot är kostnaden för stylingen avdragsgill precis som mäklarens arvode.

Hur går en styling till?

Antingen tar du direkt kontakt med oss eller så ber du din mäklare. Det går lika bra oavsett. Vi kommer på en första konsultation där vi går igenom rum för rum och beskriver det vi ser behöver göras för att lyfta fram din bostad på allra bästa vis. Vi dokumenterar besöket genom att ta bilder på varje rum, vilket underlättar för oss i en kommande planering. Efter besöket skickar vi en offert med stylingförslag i nivå med hur mycket du själv orkar, kan och vill göra inför fotografering och visning. Även mäklaren brukar få offerten från oss med förslag på utförandedatum, så att mäklaren i sin tur kan boka tid för fotografering dagen efter utförd styling.

Får vi uppdraget att styla din bostad så sätter vi gång och planerar stylingen, gör eventuella inköp, packar ner stylingen och kör ut den med flyttpersonal till din bostad. Vi genomför stylingen under en dag och dagen efter brukar alltså fotograferingen av bostaden ske.

I offertens pris ingår hyra av stylingmaterial så länge som i 8 veckor. Är det en fristående villa brukar denna period sträcka sig till 12 veckor. När denna tid har gått kommer vi och packar ner allt igen och vår flyttpersonal transporterar stylingmaterialet till Fräschts lager, där det packas upp för att kunna användas till nya uppdrag.​

Vilka olika nivåer av homestyling finns?

 

Konsultation

Under konsultationen går vi tillsammans igenom vilka åtgärder som vore mest optimalt inför din försäljning rum för rum. Du får handfasta tips och råd gällande eventuell ommöblering, positionering av dekorationer, färg, ljussättning, eventuella inköpsställen m.m. Med gedigen kunskap och erfarenhet sedan 2004 vet vi hur man på bästa sätt lyfter fram en bostad inför en kommande försäljning. Med vår hjälp kan du maximera värdet på din bostad!

 

Extra Small

“Extra Small” är en snabbfix av ditt hem inför försäljningen. Vi arbetar enbart med dina befintliga möbler och accessoarer och hjälper dig att lyfta fram och förstärka det som är mest attraktivt med just din bostad.

 

Small

“Small” är en snabbfix av ditt hem inför försäljningen. Vi arbetar i stort sett bara med dina befintliga möbler och accessoarer och hjälper dig att lyfta fram och förstärka det som är mest attraktivt med just din bostad. Vi tar med oss några enstaka accessoarer som vi anser oss behöva för att lyfta ditt hem ytterligare och som du får hyra under försäljningsprocessen.

 

Medium

I “Medium” utgår vi ifrån dina befintliga möbler och kompletterar med accessoarer såsom mattor, kuddar, plädar, belysning, dekorationer, speglar, tavlor, gardiner, bäddning, köksinredning, handdukar m.m. Ja, allt du kan tänka dig! ​

 

Large

I “Large” möts vi av en tom bostad och levererar samtliga möbler och accessoarer för att skapa känslan av ett komplett hem. Vi stylar upp hela bostaden anpassat efter planlösning och stil för just din bostad. ​